Wie zorgt er straks voor mijn kind(eren)?
Hieronder stellen we jullie de pedagogische medewerkers van Pido Kinderdagverblijf Oosterweg voor. Omdat we niet graag per persoon in herhaling willen vallen kunt u naast de vanzelfsprekende eigenschappen ook nog het volgende van hun verwachten; de gave hebben om „door de ogen“ van het kind te kijken, het belangrijk vinden om aan te voelen hoe hij of zij zich voelt, waar zijn ontwikkelingskansen liggen. Zelf hun eigen persoonlijkheid durven neer te zetten en samen goede teamspelers te zijn. Graag een goed contact met de ouders hebben, eventuele kritiek als gratis advies te zien. Het ook belangrijk vinden dat ze in hun vak zelf in beweging blijven, cq te ontwikkelen. Ieder jaar worden dan ook weer nieuwe doelen en uitdagingen aangegaan!

 Baby- dreumesgroep:

Zomerfeest 2015 Pido 3 043Winanda
dinsdag, donderdag en vrijdag
Sinds: 1993

Opleiding:
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM4)
VVE gecertificeerd- opgeleid in het werken met de methode UK en Puk.

Winanda is  in 1993 Pido binnengewandeld.
Haar hart ligt vooral bij de baby’s . Ze knuffelt en vertroetelt ze graag. In overleg met jullie, als ouders,  geeft ze je kind een babymassage en zet graag een muziekje op. Daarnaast is ze, wanneer het zo uitkomt, ook graag aan het werk op de peutergroep en gaat graag met ze op stap.
Zelf geeft ze al vanaf het begin het goede voorbeeld voor de kinderen  om met de fiets vanuit Groningen Noord naar haar werk te komen.

Claudette               
maandag, dinsdag en woensdag
Sinds: 1999

Opleiding:
SPW4
BHV-er en Kinder-EHBO
VVE gecertificeerd -opgeleid in het werken met de methode Uk en Puk.
Voorleescoördinator Boekstart

In 1999 startte Claudette op Pido en maakte van dichtbij de verbouwing van de nieuwe Pido Kids in 2001/2002 mee.
Samen met haar collega’s kon ze meedenken met de indeling van het Pido Kids pand, om er vervolgens zelf in mei 2002  te gaan werken.
Claudet’s sterke kanten zijn o.a. luisteren en observeren. Ze  is een rustig persoon, geduldig  en straalt dit ook naar anderen af.
Vraag aan haar naar de geboortedatum van welk kind dan ook, Claudette geeft je feilloos antwoord! Zo ook met; wie, wanneer, naar bed, flesje gehad , enz.
Claudette vindt het erg leuk om te zien waar de kinderen in hun ontwikkeling staan en hun hierin te ondersteunen en dit vervolgens aan jullie als ouders te vertellen.

 

Zomerfeest 2015 Pido 3 018Marjolein

maandag, woensdag en donderdag
Sinds: 2002

Opleiding:
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4(GPM4).
VVE gecertificeerd- opgeleid in het werken met de methode Uk en Puk.
BHV-er en Kinder-EHBO

Marjolein heeft haar ervaring als verpleegkundige voor verstandelijk gehandicapte kinderen tijdens een vierjarige opleiding opgedaan.
Ze  kwam toen tot de conclusie dat  werken met gezonde kinderen beter bij haar past.
Gelukkig kwam ze  bij ons terecht.
Haar verzorgende achtergrond komt nog steeds naar voren en is ze heel betrokken naar een ieder.
Een goede en gezellige sfeer vindt ze  heel belangrijk. Ook kan ze  enorm genieten van de  eerste woordjes en stapjes van jullie kind(eren)!
Een ander zwaarte punt vindt ze  het contact met de ouders; deze moet goed zijn.

Dreumes-peutergroep

Andrea
maandag en dinsdag
Sinds: 1999

Opleiding:
SPW3
VVE gecertificeerd ;opgeleid in het werken met de methode Uk en Puk

Begon als stagiaire op Pido in 1999 en is sinds 2001 in dienst. Andrea geniet iedere dag van de kinderen die haar altijd super enthousiast begroeten.
Dat is ook niet vreemd; Andrea heeft de gave om op de zelfde golflengte als jullie kind(jes) te zitten en ja dan moet je je als kind wel helemaal gelukkig voelen!
Ze wordt door haar collega’s betiteld als super lief voor de kinderen en een teamplayer voor haar collega’s. Ze heeft de gave om ieder kind gelijk te behandelen binnen de groep waardoor een bij de kinderen een zelfvertrouwen ontstaat waarbij ze zich verder durven te ontplooien, de wereld willen gaan verkennen. Daarnaast is Andrea erg creatief en weet ze de groep dan ook met de verschillende thema’s heel gezellig te maken. Ook buitenspelen met de kinderen staat bovenaan het ‘things to do lijstje’ van Andrea.

Zomerfeest 2015 Pido 3 029Corina
dinsdag, woensdag, donderdag
Sinds: 1996

Opleiding:
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 (GPM4)
VVE gecertificeerd; opgeleid in het werken met de methode Uk en Puk.
BHV-er en Kinder-EHBO

Al tijdens haar sollicitatie dacht Corina; hier wil ik gaan werken en stapte uit de groep met sollicitanten met een vraag naar voren zodat onze aandacht op haar gevestigd zou worden. Sindsdien is ze bij ons en worden we iedere keer weer getrakteerd op haar spontaniteit, oprechtheid, positiviteit en enthousiasme.
Stilzitten kan ze niet, altijd heeft ze wel wat in haar hand (het liefst materiaal uit de natuur) waar ze met de kinderen iets van gaat maken.
Corina  gaat  graag op stap, houdt van dieren en de natuur en geeft dit graag door aan de kinderen.
Een van haar hobby’s is (ze geeft les) dance/ aerobic, kom je net toevallig langs de Oosterweg gefietst dan heb je kans dat je haar ziet springen met de kinderen.

Natalie

maandag, woensdag,donderdag en vrijdag
Sinds:april 2017

Opleiding:
Gespecialiseerd  Pedagogisch Medewerker Niveau 4 (GPM4).

Natalie vindt het geweldig om met jonge kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar te werken. Er is nog zoveel voor ze om te ontdekken, spelen en onderzoeken. Het is fijn om met hun ontwikkeling bezig te zijn. Veiligheid, geborgenheid en een ruimte om vrij te kunnen spelen, ontdekken en leren zijn haar pijlers.

 

.
.

 

Bewaren