Een goed contact is belangrijk
Kortom , we willen graag dat  zowel u als uw kind zich thuis, veilig en vertrouwd op Pido voelt! Als ouders vertrouwd u uw “grootse goed” aan; uw kind (eren). Dit zijn we ons terdege bewust. We willen daarom ook graag een open communicatie met u, schroom niet om ons te vragen e/o opmerkingen te plaatsen. De meeste medewerkers hebben een jarenlange schat aan ervaring, wellicht kunnen we u helpen. Wellicht gaan binnen Pido dingen anders dan thuis een uitleg geeft al gauw een duidelijke kijk.

Aanspeekpunt op de groep
Ieder kind heeft zijn of haar eigen mentor. Voor u als ouder(s) is hij/zij naast zijn/haar collega het aanspreekpunt.

Het dagoverzicht
In de babygroep naast de deur hangt een overzicht, waarop u aan het einde van de dag o.a. kunt lezen hoe en hoe lang uw kind heeft geslapen en hoe uw kind heeft gegeten. Voor de dreumesgroep hang het overzicht in de hal bij de deur van de dreumesgroep.

Wetenswaardigheden
Voor de kinderen wordt gedurende de Pido-tijd op Evernote persoonlijk en groepsgebonden allerlei wetenswaardigheden bijgehouden. Deze wetenswaardigheden worden met de ouders uitgewisseld. Daarnaast kunt u foto’s en informatie over allerlei leuke activiteiten vinden op Evernote, Facebook en op onze website www.pido.nl

Tevredenheid ouder en kinderen
We vinden het van groot belang dat ouders en kinderen het naar hun zin hebben bij ons. We staan dan ook open voor tips, ideeën, dingen die misschien anders kunnen etc.

Oudergesprekken
Heeft u behoefte aan een gesprek met de leid(st)er, dan kan dat uiteraard. Ook van de kant van de leid(st)er kan het voorkomen dat er om een gesprek gevraagd wordt. Daarnaast vinden ieder jaar in januari oudergesprekken plaats. Iedere ouder ontvangt een maand van tevoren een uitnodiging voor een 10-minuten gesprek. Aan de orde kunnen komen de cognitieve-, lichamelijke-, sociale- en emotionele ontwikkeling van uw kind. Daarnaast eventuele vragen en opmerkingen van uw kant en van de leid(st)er. Deze gesprekken zijn niet verplicht.

Nieuwtjes
Regelmatig verschijnen op Facebook en op de website nieuwtjes in de vorm van welke uitstapjes, thema’s, activiteiten enz, maar ook het week menu. 

Kleding
Neem altijd een extra setje kleding mee zolang uw kind nog niet zindelijk is! Ieder nog niet zindelijk kind heeft een eigen mandje waar de extra kleding in wordt bewaard.

Gevonden voorwerpen 
Gevonden voorwerpen liggen in een bak in de hal. Kijk er regelmatig in want er blijft veel liggen op Pido!

Verzekeringen
Voor de kinderen is er een aansprakelijkheids- en ongevallen verzekering afgesloten.

Bioscoopbon voor twee
We krijgen regelmatig nieuwe ouders door de mond tot mond reclame van onze ‘eigen’ ouders. Dit waarderen wij enorm. Om deze waardering tot uiting te brengen krijgen ouders die nieuwe ouders aanbrengen een bioscoopbon voor 2 personen. De nieuwe ouders moeten dan wel daadwerkelijk bij ons komen.