Het management

Directeur
De directeur is oprichter van Pido en heeft 11 jaar in het kleuter- en basisonderwijs gewerkt.
Omdat we de Pido vestigingen bewust klein houden zijn de lijnen kort.
Na elf jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, opende Jannet in 1992 haar eigen kinderdagverblijf.
“Behalve en opleiding tot kleuter-hoofdleidster en lerares, had ik nooit iets met kinderopvang gedaan.In het onderwijs ging het steeds minder om het kind. De ideeën die ik heb over hoe je vanuit je hart met kinderen omgaat, kon ik kwijt in Pido.”
Sindsdien is Pido uitgegroeid tot een bloeiende en kleurrijke onderneming met een eigen gezicht.
Over het werken met kinderen zegt ze “Kinderen kunnen zich verbaal niet altijd goed uitdrukken, ik heb geleerd om goed te kijken naar wat ze met hun houding willen zeggen. Ook in de omgang met volwassenen is het heel nuttig om op iemands uitstraling af te gaan.”
“Voor de oudere kinderen is het erg belangrijk dat ze  zich bij ons thuis voelen. Dat begint al bij het ophalen van school of tijdens schoolvakanties bij onze ingang.”
Als eigenaresse en directeur van Pido zijn haar organisatietalent en haar doorzettingsvermogen onmisbaar.
Kenmerkend voor Jannet is haar energieke houding en haar verlangen om steeds nieuwe dingen te ondernemen. “Ik probeer elke dag mijn dromen te verwezenlijken!”

 

Pedagogisch beleidsmedewerker-coach

Vanaf september 2014 volgt Jessie de opleiding Pedagogisch Manager Kinderopvang in Zwolle. Om deze reden heeft Jessie de afgelopen jaren op dinsdag stage gelopen op kantoor. “De afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt, ervaring opgedaan en veel geleerd van de praktische kant van het management.”

Sinds maart 2018 vervult Jessie naast de functie als gespecialiseerd pedagogisch medewerkster ook de functie als pedagogisch beleidsmedewerker-coach. Dit wil zeggen dat Jessie verantwoordelijk is voor het vormgeven, implementeren en evalueren van verschillende beleidszaken. Een voorbeeld hiervan is de wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Daarnaast is het vanaf 2019 Jessie’s taak om alle pedagogisch medewerkers te coachen.

“Hetgeen wat mij aanspreekt is dat ik op deze wijze de pedagogiek en het management kan combineren. Het leuke aan deze functie is dat het ontzettend veelzijdig is. Voortdurend leer ik nieuwe dingen en elke dag is anders, dit maakt het leuk en uitdagend!”