Als extra service biedt Pido Kinderopvang ouders de mogelijkheid hun kind(eren) één of meer dagen per week een gezonde warme maaltijd op Pido te laten eten. Waarom een warme hap op Pido?

Een gezonde, warme maaltijd is essentieel voor kinderen in de groei. Als kinderen aan het einde van de dag nog warm moeten eten zijn ze vaak (te) moe. Er wordt minder gegeten en gezellig aan tafel is het hierdoor ook niet altijd. Op Pido halen we dit eetmoment naar voren. We eten gezamenlijk wat er die dag op het menu staat. Uit ervaring is gebleken dat ouders versteld staan van wat hun kind die dag gegeten heeft. Kinderen eten beter en zelfs dingen die ze thuis niet zo lekker vinden.
Om ’s avonds toch gezellig samen aan tafel te kunnen, hebben wij het toetjesmoment voor thuis bewaard. Op deze manier eten kinderen een gezonde, lekkere warme maaltijd én kan ’s avonds nog gezellig samen aan tafel verder gegeten worden!

Het bedrijf Apetito
De maaltijden zullen worden verzorgd door Apetito. Apetito is een gerenommeerd bedrijf voor maaltijdvoorziening. In Europa kookt Apetito dagelijks voor meer dan 1.000.000 mensen in bedrijven, ziekenhuizen, instellingen, scholen en maaltijddiensten. De maaltijden worden met natuurlijke ingrediënten bereid, afgestemd op de smaak en behoeften van kinderen in de groei. De maaltijden passen in verschillende diëten en bij diverse geloofsovertuigingen. Er is keuze uit meer dan 350 maaltijden waaronder ook vegetarische gerechten. Naast het leveren van de maaltijden kan Apetito Pido adviseren bij het opstellen van de menu’s. Met vragen over bepaalde voeding kunnen wij contact opnemen met een diëtiste van Apetito. Apetito is ISO en HACCP gecertificeerd zodat kwaliteit en veiligheid gewaarborgd is.

Prijzen maaltijd
Wij maken gebruik van een 10 strippen maaltijden kaart voor uw kind.Deze wordt door de leidster van uw kind bijgehouden.
Per maaltijd kost dit  € 3,44. De strippenkaart wordt achteraf tegelijk met de maandelijkse factuur in rekening gebracht. De datum van de eerste maaltijd ziet u op de factuur.

Opzeggen                                                                                                                      In verband met het vooraf bestellen van de maaltijden, hanteren wij voor  een opzegtermijn van 2 weken.

Werkwijze
Voor de betreffende week wordt een weekmenu opgesteld. Het weekmenu komt op de website te staan. De maaltijden zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor kinderen jonger dan 1 jaar mogen ouders zelf een potje eten meegeven. Voor kinderen vanaf 1 jaar is dit dan niet meer mogelijk. De maaltijden worden   aan het eind van de middag genuttigd.
De maaltijden worden diepgevroren aangeleverd en in een vriezer bewaard. De maaltijden worden gedurende ca. 1 uur in een oven verwarmd c.q verder gegaard.

Aanmelden
Aanmelden kan  per mail info@pido.nl of bij de leidster van uw kind(eren).