Als extra service biedt Pido Kinderopvang ouders de mogelijkheid hun kind(eren) één of meer dagen per week een gezonde warme maaltijd op Pido te laten eten. Waarom een warme hap op Pido?

Een gezonde, warme maaltijd is essentieel voor kinderen in de groei. Als kinderen aan het einde van de dag nog warm moeten eten zijn ze vaak (te) moe. Er wordt minder gegeten en gezellig aan tafel is het hierdoor ook niet altijd. Op Pido halen we dit eetmoment naar voren. We eten gezamenlijk wat er die dag op het menu staat. Uit ervaring is gebleken dat ouders versteld staan van wat hun kind die dag gegeten heeft. Kinderen eten beter en zelfs dingen die ze thuis niet zo lekker vinden.
Om ’s avonds toch gezellig samen aan tafel te kunnen, hebben wij het toetjesmoment voor thuis bewaard. Op deze manier eten kinderen een gezonde, lekkere warme maaltijd én kan ’s avonds nog gezellig samen aan tafel verder gegeten worden!

Het bedrijf Appetito
De maaltijden zullen worden verzorgd door Apetito. Apetito is een gerenommeerd bedrijf voor maaltijdvoorziening. In Europa kookt Apetito dagelijks voor meer dan 1.000.000 mensen in bedrijven, ziekenhuizen, instellingen, scholen en maaltijddiensten. De maaltijden worden met natuurlijke ingrediënten bereid, afgestemd op de smaak en behoeften van kinderen in de groei. De maaltijden passen in verschillende diëten en bij diverse geloofsovertuigingen. Er is keuze uit meer dan 350 maaltijden waaronder ook vegetarische gerechten. Naast het leveren van de maaltijden kan Apetito Pido adviseren bij het opstellen van de menu’s. Met vragen over bepaalde voeding kunnen wij contact opnemen met een diëtiste van Apetito. Apetito is ISO en HACCP gecertificeerd zodat kwaliteit en veiligheid gewaarborgd is.

Prijzen maaltijd
Qua prijs maken wij onderscheid tussen structurele afname van één of meerdere maaltijden en incidentele afname.
Bij structurele afname kost één maaltijd € 3,28
Bij incidentele afname kost één maaltijd € 3,44

Structurele afname
Ouders die hun kind(eren) structureel één of meerdere maaltijden op Pido laten nuttigen geven dit éénmalig door aan Pido. De bedragen komen op de faktuur te staan en gaan mee met de automatische incasso. In verband met het vooraf bestellen van de maaltijden, hanteren wij voor de structurele afname een opzegtermijn van 2 weken.

Incidentele afname
Ouders die hun kind(eren) incidenteel één of meerdere maaltijden willen laten nuttigen, kunnen hiervoor een strippenkaart kopen. Het betreft een strippenkaart voor 5 of 10 maaltijden. Deze strippenkaart dient vooraf betaald te worden. Betaling hiervan gaat via éénmalige incasso. Op het moment dat een ouder zijn/haar kind(eren) mee wil laten eten kan hij/zij ’s ochtends (van de betreffende dag) één strip aan de leidster overhandigen.

Werkwijze
Voor de betreffende week wordt een weekmenu opgesteld. Het weekmenu wordt in de hal ophangen. De maaltijden zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor kinderen jonger dan 1 jaar mogen ouders zelf een potje eten meegeven. Voor kinderen vanaf 1 jaar is dit dan niet meer mogelijk. De maaltijden worden   aan het eind van de middag genuttigd.
De maaltijden worden diepgevroren aangeleverd en in een vriezer bewaard. De maaltijden worden gedurende ca. 1 uur in een oven verwarmd c.q verder gegaard.

Aanmelden
Aanmelden kan telefonisch (050) 537 12 20 of per mail info@pido.nl.